News Ticker

Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη: Υποστηρίζει το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη, πιστό στο όραμα και στις αξίες του αλλά και στην πεποίθησή του πως η καλλιέργεια και ευαισθητοποίηση των επερχόμενων γενιών είναι θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον, υποστηρίζει φέτος ως χορηγός το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιείται από τις 16-18 Ιουνίου.

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη, πιστό στο όραμα και στις αξίες του αλλά και στην πεποίθησή του πως η καλλιέργεια και ευαισθητοποίηση των επερχόμενων γενιών είναι θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον, υποστηρίζει φέτος ως χορηγός το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιείται από τις 16-18 Ιουνίου.

Το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου – “με λένε Ελπίδα” αποπνέει αισιοδοξία και θετική σκέψη για το παρόν και το μέλλον. Εκπέμπει έμπνευση και φαντασία που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας για τα παιδιά καθώς και η ενημέρωση γονέων γύρω από θέματα πολιτιστικής παιδείας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την εκπαίδευση των νέων αλλά και μεγαλύτερων γενιών σχετικά με το περιβάλλον και τον πολιτισμό, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη συμμετέχει στο 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου, με την υποστήριξη των δράσεων “Προστατέψτε τη θάλασσα” και “Ταξίδι στην ελληνική μυθολογία”.

Η δράση “Προστατέψτε τη θάλασσα” αποτελεί συνέχεια του 1ου Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Σώστε τον πλανήτη από τα σκουπίδια”, που υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, σε 4 σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, και η επίλεκτη ομάδα των Πρακτόρων του Πλανήτη αναλαμβάνει τώρα την εκπαίδευση των μικρών φίλων του Φεστιβάλ για να προστατεύσουν το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Τα παιδιά μέσα από γρίφους, παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πόσο σημαντική είναι η θάλασσα για την ζωή μας, την επιβίωση των θαλάσσιων οργανισμών και την ισορροπία του περιβάλλοντος και όλους τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Το βασικότερο όμως είναι πως θα αναλάβουν δράση τα παιδιά και θα μάθουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, τι μπορεί δηλαδή να κάνει ο καθένας μας ώστε να συμβάλει στην προστασία της θάλασσας.

Αναφορικά με τη δεύτερη δράση, το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη, μετά τον επιτυχημένο κύκλο εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το περσινό καλοκαίρι στα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts, με στόχο τη διάχυση του Ελληνικού πολιτισμού στους άλλους λαούς, παρατείνει και φέτος το «Ταξίδι στην Ελληνική Μυθολογία» παρουσιάζοντας την ομώνυμη δράση στο πλαίσιο του 8ου Παιδικού φεστιβάλ Αγίου Νικολάου “με λένε ελπίδα”. Η φιλόλογος Μαρία Παναγιωτάκη σχεδιάζει μια διαδραστική (συν)ομιλία με γονείς, εκπ/κούς και ενήλικες επισκέπτες του Παιδικού Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα ταξίδι στην εποχή που γεννήθηκαν ο κόσμος, οι θεοί, οι άνθρωποι και οι ήρωες – όλοι τους “ζωντανοί” και “παρόντες” ακόμα και σήμερα σε έργα σύγχρονων δημιουργών – με στόχο κυρίως τον αποσυμβολισμό τους. Έτσι η απάντηση στο ερώτημα “τι εννοεί ο ποιητής;” μετατρέπεται σε πρακτική φιλοσοφία, η οποία καθοδηγεί τα βήματά μας στον καθημερινό βίο μας προσφέροντας ένα κριτήριο προσανατολισμού στην “εσωτερική” και “εξωτερική” ζωή μας. Στον ίδιο χώρο, τα παιδιά (6+ ετών) με την καθοδήγηση εθελοντών θα παίζουν «ανασκαφή», ανακαλύπτοντας και συνθέτοντας εικόνες και πληροφορίες για τους θεούς του Ολύμπου. Στους συμμετέχοντες της δράσης θα δοθεί δώρο η ειδική έκδοση του Ιδρύματος “Ένα ταξίδι στην ελληνική μυθολογία”.

Το ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη φιλοξενεί εκθέσεις ποικίλων μορφών εικαστικής έκφρασης, η μόνιμη συλλογή του, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται, περιλαμβάνει μέχρι στιγμής δεκάδες έργα κορυφαίων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κιβωτός τέχνης, φυλάσσοντας κάποια από τα έργα που φιλοτεχνούνται και θέτοντάς τα στη διάθεση των επισκεπτών των ξενοδοχείων του ομίλου bluegr Hotels & Resorts.

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, πιστεύοντας ακράδαντα πως η ευαισθητοποίηση των νεότερων γενεών, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή συμπεριφοράς προς το περιβάλλον, υποστηρίζει και διοργανώνει περιβαλλοντικές δράσεις με τη συμμετοχή διεθνών καλεσμένων, καθώς και επισκέψεις γνωριμίας με τη βιοποικιλότητα της ανατολικής Κρήτης.

Ταυτόχρονα, μέσα από την πρωτοβουλία του LoveGreece.com παρουσιάζονται με τη χρήση συνεντεύξεων – βίντεο success stories Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα και γίνονται πρότυπα προς μίμηση, αψηφώντας τις υπάρχουσες συνθήκες, είτε ανήκουν στον επιχειρηματικό είτε στον πολιτιστικό χώρο.