News Ticker

Στην “Ancient Greek Sandals” το “Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014”

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου στο πλαίσιο των Βραβείων Κούρος 2014 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε το νικητή για το “Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014”.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου στο πλαίσιο της επίσημης τελετής απονομής των Βραβείων Κούρος 2014 της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε το νικητή για το “Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014”.

Τα τελευταία επτά χρόνια, έχουν απονεμηθεί συνολικά 350.000 ευρώ σε μετρητά σε επτά νέες επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα.

Ο ιδρυτής της EasyJet, του ομίλου ΕasyGroup και του “Stelios Philanthropic Foundation”, απένειμε φέτος το έπαθλο των 50.000 ευρώ στους Νικόλα Μίνογλου και Χριστίνα Μαρτίνη της Ancient Greek Sandals. Η επιχείρηση, που έχει έδρα στα Οινόφυτα, δημιουργεί υψηλής ποιότητας δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Η Ancient Greek Sandals επιλέχθηκε από το Στέλιο Χατζηιωάννου για την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, καθώς και για το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που είναι σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγικές.

Από το 2011 που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα, η Ancient Greek Sandals έχει καταφέρει να αναδειχθεί στο εξωτερικό σε κορυφαίο fashion brand συνώνυμο του αρχαιοελληνικού στιλ. Παράλληλα, το γεγονός ότι η επιχείρηση είναι απολύτως αυτοχρηματοδοτούμενη με μηδενικό δανεισμό, καθιστά την επιτυχία της ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: “Για 7η συνεχή χρονιά επέλεξα να στηρίξω πολλά υποσχόμενους νέους Έλληνες επιχειρηματίες με όραμα, δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες που, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή για την Ελλάδα, τολμούν και επιχειρούν στη χώρα τους, θέτοντας μακροπρόθεσμα σχέδια και στόχους.

Όταν υπάρχει τόλμη και πίστη υπάρχουν και λύσεις και στις περιπτώσεις ειδικά των φετινών επιχειρήσεων που βρέθηκαν στο τελικό στάδιο, είναι εντυπωσιακή η διάθεση των νέων επιχειρηματιών να εξάγουν τα προϊόντα τους και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια.

Η Ancient Greek Sandals έχοντας μία δημιουργική ιδέα που βασίστηκε σε ένα βιώσιμο και υγιές επιχειρηματικό πλάνο, αφουγκράστηκε την αγορά, εξέλιξε την επιχείρησή της βλέποντας την να αναπτύσσεται και να καρποφορεί ακόμα και σε ένα άγονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Το βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απονέμεται για συνεχή χρονιά και έχει ως στόχο την υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το βραβείο απευθύνεται σε νέες / νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Το 2013 το βραβείο απέσπασε η εταιρεία Nanobionic. Η επιχείρηση, είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αναπτύξει τα πιο αποδοτικά πρωτοποριακά υφάσματα υψηλής τεχνολογίας.

Το Stelios Philanthropic Foundation

Το Stelios Philanthropic Foundation αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε νέους κυρίως από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήμια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για μεταπτυχιακό. Στον τομέα του περιβάλλοντος, το Ίδρυμα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Cyprus Marine Environment Protection Association, υποστηρίζει τη δράση της WWF και έχει δημιουργήσει το Stelios Environmental Centre in Pedoulas.

Όσον αφορά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα έχει θεσμοθετήσει ετήσια Βραβεία Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Μονακό (χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται). Ταυτόχρονα, το Stelios Philanthropic Foundation δημιούργησε το φιλανθρωπικό πρόγραμμα “Φαγητό από καρδιάς”.

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει την καθημερινή διανομή φαγητού (ένα σάντουιτς) με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ξεκίνησε αρχικά το Μάιο του 2013 στην Κύπρο και σήμερα αριθμεί συνολικά 4 σημεία διανομής στην Κύπρο (3 στη Λεμεσό και 1 στη Λευκωσία), ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε στην Αθήνα το νέο κέντρο διανομής στο κτίριο δράσης του Ιδρύματος στον Κεραμεικό.