News Ticker

Πραγματοποιήθηκε η 20ή απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ 2014

Με μια επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια προσφοράς της στην ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας απένειμε σήμερα τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΡΟΣ 2014.

Με μια επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια προσφοράς της στην ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας που βασίζεται στην καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας απένειμε σήμερα τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΡΟΣ 2014.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, όπως κάθε χρόνο, σημαντικοί πολιτικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι, αλλά και εκατοντάδες διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων.

Με βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2014 τιμήθηκαν οι:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Βύρωνας Βασιλειάδης, πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Antipollution – Green

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ

Στέλιος Βυτόγιαννης, διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΤΗΡ – ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και η απονομή δύο ακόμη βραβείων, που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2008.

 

Το βραβείο Green Dreams – Πράσινη Επιχειρηματικότητα απονεμήθηκε στον Κυριάκο Λουφάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ.

Την απονομή του βραβείου Green Dreams πραγματοποίησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Σπύρος Παπασπύρου. Η Τράπεζα Πειραιώς στήριξε το βραβείο Green Dreams ως χορηγός, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ουσιαστική υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας τόσο μέσα από την επιχειρηματική της δράση όσο και μέσα από πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Επίσης, για 7η συνεχή χρονιά απονεμήθηκε και το βραβείο ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2014. Μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος (Stelios Philanthropic Foundation, www.stelios.com), ο Στέλιος Χατζηιωάννου έχει δεσμευτεί να εμπνέει, να χρηματοδοτεί και να στηρίζει εκπαιδευτικές, επιχειρηματικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. Το βραβείο του για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς αναγνωρίζει την καινοτομία, το πάθος και το επιχειρηματικό πνεύμα στη γενιά των επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών στην Ελλάδα.

Οι βραβευθέντες των ΚΟΥΡΟΣ αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τα βραβεία: “Η ιδέα της Λέσχης και των Βραβείων γεννήθηκε με όραμα η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια χώρα που παράγει, ευημερεί και δημιουργεί αξία για τις επόμενες γενιές. Το όραμα της Λέσχης Επιχειρηματικότητας είναι πλέον πιο επίκαιρο από ότι στο παρελθόν.

Έως σήμερα, τα Βραβεία ΚΟΥΡΟΣ έχουν αναδείξει δεκάδες παραδείγματα ανθρώπων που τόλμησαν να κάνουν τις ιδέες τους πράξη και διακρίθηκαν για την πορεία τους στον επιχειρηματικό στίβο. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν θετικά παραδείγματα ανθρώπων που δημιουργούν και επιχειρήσεων που διακρίνονται και συμβάλουν ουσιαστικά στην πρόοδο της οικονομίας και του τόπου. Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νέων ανθρώπων που μπαίνουν στον επιχειρηματικό χώρο με όραμα και υπευθυνότητα, με έναν απώτερο σκοπό να πολλαπλασιάσουμε αυτές τις υγιείς δυνάμεις δημιουργίας».

Αναφορικά με την επιχειρηματικότητα ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης ανέφερε: “Μετά από 6 χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία μας έδωσε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα ανάπτυξης. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν έχει θέση η απαισιοδοξία, όμως δεν έχει θέση και η επανάπαυση. Η βιωσιμότητα της έστω και μικρής αυτής ανάπτυξης απαιτεί ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου και σημαντική αύξηση της απασχόλησης. Μόνο έτσι θα μετατρέψουμε τους οικονομικούς δείκτες σε ουσιαστικό όφελος για την πραγματική οικονομία και κυρίως για την κοινωνική ευημερία. Γιατί η βιώσιμη οικονομία υποστηρίζεται και ανατροφοδοτείται από μια υγιή κοινωνία και αυτό μάλλον είναι το πιο δύσκολο στοίχημα.

Ως χώρα έχουμε δυνατά σημεία που μπορούν να μετατραπούν σε ποιοτικό εξαγώγιμο εθνικό προϊόν και διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό με εξαιρετική κατάρτιση και ταλέντα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε όμως ένα σύγχρονο, απλό και διαφανές πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Χρειαζόμαστε περισσότερη έμφαση στην ποιότητα, αλλά και να καλλιεργήσουμε ως κοινωνία κουλτούρα δημιουργίας. Τέλος απαιτείται η συναίνεση και η συνεργασία όλων μας για ένα όραμα της Ελλάδας που θέλουμε να αφήσουμε στην επόμενη γενιά”.

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1995 από καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο να αναδείξει και να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κυρίως όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την επιχειρηματική δράση και το όραμα νέων ανθρώπων.

Σήμερα αριθμεί 79 μέλη, εκπροσώπους τόσο της παλαιότερης όσο και τις νεότερης επιχειρηματικής γενιάς. Κορωνίδα των δραστηριοτήτων της είναι τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ, τα οποία αναδεικνύουν και επιβραβεύουν επιχειρηματίες που έχουν αποδείξει έμπρακτα τη δέσμευσή τους στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα.

Παράλληλα, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας πραγματοποιεί εκδηλώσεις, στηρίζει μελέτες και δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της υγιούς και σύγχρονης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.