Newsletter | 23 Οκτώμβριος 2012
Ανατρέπει την αγορά άνθρακα με κατάργηση επιχορηγήσεων και αύξηση της ζήτησης η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον επόμενο μήνα να παρουσιάσει έξι σημεία για την αναδιοργάνωση της αγοράς άνθρακα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται η μόνιμη κατάργηση των επιχορηγήσεων από το 2013, η αυστηροποίηση των στόχων και ο έλεγχος των τιμών μέσω ενός μηχανισμού διαχείρισης των τιμών. "Η Ελλάδα θα πρέπει να 'τρέξει' για να προλάβει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται", σχολιάζει ο Γιάννης Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Green Evolution.
Αθρόα η συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθητικού Κτιρίου
Περί τα 450 άτομα συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο, στη διάρκεια του οποίου έγινε παρουσίαση παραδειγμάτων σχεδιασμού παθητικών κτιρίων στην Ελλάδα, ενώ παρουσιάστηκε η εμπειρία της κατασκευής και πιστοποίησης Παθητικών Κτιρίων σε ευρωπαϊκές χώρες από εκπροσώπους άλλων Ινστιτούτων, όπως Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Βέλγιο, Ισπανία.
“Πράσινος” – σχεδόν – ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ
Το νέο, μονόφυλλο λογαριασμό της ξεκίνησε να αποστέλλει από σήμερα, Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, η ΔΕΗ σε μία προσπάθεια να τον καταστήσει περισσότερο εύχρηστο και κατανοητό προς τους πελάτες της, αλλά και πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Μία "πράσινη" προσπάθεια που μάλλον φαίνεται πως μένει στα... μισά.
Hellastat: Ξεπέρασε τα 2.500 MW η παραγωγή των ΑΠΕ το 2011
Κατά 24,3% αυξήθηκε η συνολική παραγωγή των ΑΠΕ εξαιρουμένων των μεγάλων Υ/Η έργων) το 2011 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αγγίζοντας τα 2.535 GWh. Όπως αναφέρει δελτίο της Hellastat ΑΕ, οι διαδικασίες αδειοδότησης έχουν επιταχυνθεί χάρη στο ν. 3851/2010, με αποτέλεσμα η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των σταθμών ΑΠΕ στη χώρα μας.
Μεντβιέντεφ: “Πιθανή η έξοδος της Ρωσίας από το πρωτόκολλο του Κιότο”
Mία πιθανή έξοδο της χώρας του από το πρωτόκολλο του Κιότο για τη μείωση των εκπομπών αερίου που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, υπαινίχθηκε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, εκτιμώντας πως δεν συμφέρει τη Μόσχα να παραμείνει.
Ουίσκι αντί για βενζίνη;
Η Σκωτία όπως είναι γνωστό είναι μια από τις πιο γνωστές χώρες παραγωγής ουίσκι. Έτσι ο Martin Tangney, 47 ετών, ιδρυτής της Celtic Renewables Ltd, μια επιχείρηση με έδρα το Εδιμβούργο που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό έργο του ίδιου της του ιδιοκτήτη ως διευθυντή του Κέντρου Ερευνών για τα βιοκαύσιμα στο Edinburgh Napier University, πρότεινε την χρήση υποπροϊόντων από το ουίσκι αντί για βενζίνη.
“Ναυαγούν” τα μεγαλεπήβολα σχέδια του “Ήλιος”
Στο αρχείο φαίνεται πως μπαίνει και το "Πρόγραμμα Ήλιος" για την ανάδειξη της Ελλάδος σε κορυφαία ηλιακή δύναμη πανευρωπαϊκά, καθώς αντίθετα από τις αρχικές εκτιμήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αρχικού δυνμαμικού αρχικά έως 2.000 MW και μέχρι το 2017 συνολικά 10.000 MW, θα μελετηθεί τελικά η βιωσιμότητα για ένα μόνο ένα πιλοτικό έργο, ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, η δυναμικότητα του οποίου δεν θα ξεπερνά ούτε τα 500 MW.
Allianz SE: Στηρίζει επενδύσεις σε ΑΠΕ και απώλειες εσόδων
Αν, και στην Ελλάδα μιλάμε για νέους τρόπους παραγωγής ενέργειας,, για "εξασφάλιση" εσόδων από ηλιακή ενέργεια, λείπουν κατά το πλείστον οι μελέτες που διατυπώνουν του κινδύνους που ενέχουν οι ΑΠΕ.
Euromedica: Εξετάσεις μαστογραφίας σε προνομιακές τιμές
Η Euromedica ανακοίνωσε εξετάσεις μαστογραφίας σε προνομιακές τιμές σε όλα τα διαγωνιστικά κέντρα του ομίλου στην Αττική.
Vodafone: Συνεχίζει το πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς “Vodafone World of Difference”
Το πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς "Vodafone World of Difference" πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα από τη Vodafone, και δίνει τη δυνατότητα σε 5 άτομα να εργαστούν σε έναν κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ η Vodafone θα καλύψει το μισθό τους.
ΑΓΕΤ Ηρακλής: Δημοσιοποίησε την πρόοδό της για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Την πρόοδο ως προς τους στόχους της για τη βιώσιμη ανάπτυξη παρουσίασε η ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Έκθεση Αειφορίας 2011, τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκθεση που συντάσσεται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI 3.1, και παρουσιάζει την επίδοση της ως προς τους Στόχους Αειφορίας 2012, που περιλαμβάνουν ουσιώδη ζητήματα αειφορίας και ως προς τα θέματα ενδιαφέροντος των κοινωνικών της εταίρων, όπως αυτά έχουν εκφραστεί από τους ίδιους.
Οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν την ανθρώπινη συμβολή στην μόλυνση της ατμόσφαιρας
Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησε το Pew Research Center γύρω από την ανθρώπινη συμβολή όσον αφορά την μόλυνση του περιβάλλοντος βρέθηκαν σημαντικά πορίσματα.
Gazprom: Αύξηση των παραδόσεων φυσικού αερίου μέσω του Blue Stream
Την αύξηση των ημερήσιων παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου σε όλο το μήκος της διαδρομής Blue Stream έως 48 εκ. κυβικά, ζήτησε η τουρκική εταιρεία BOTAŞ από τη ρωσική Gazprom.
Ανατολική Αφρική: Θετικές οι εκτιμήσεις για τους παραγωγούς πετρελαίου
"Ειδικoί παραγωγοί πετρελαίου με βάση την ανατολική Αφρική μπορούν να ατενίσουν θετικά το μέλλον, κοιτώντας μπροστά για μια δυνατή χρονιά", σύμφωνα με τη Διοίκηση Επενδύσεων Άρτεμις.
Ποιο το επόμενο βήμα στην ενέργεια μετά από τα πανάκριβα τιμολόγια;
Ρυθμιστικό καθεστώς, επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αυξήσεις τιμολογίων και μονοπώλιο κλείνουν οι πύλες και τις ευκαιρίες για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, δείχνοντας την πύλη εξόδου σε πολλούς εργαζόμενους και οδηγώντας εταιρείες του κλάδου σε γείτονες χώρες με ευνοϊκό νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο.
 
© GreenBusiness 2011 | Powered by OpenIT - Information Technology Solutions